lördag 13 februari 2010

9 veckor 4 dagar

Idag och igår har jag upplevt en markant förbättring. Rygg, axlar och bäcken har inte alls hört av sig på samma sätt som förut. Herregud vad bra det känns! Jag körde bil både igår kväll och idag utan obehag. Jag har promenerat idag och behövde bara vila en gång på vägen =)Hoppas, hoppas att det är en trend!

4 kommentarer:

  1. Rygg, axlar och bäcken?? Känner inte igen detta - endast höger baksida ländrygg och insida lår. Skönt att du märker en så markant förbättring dock. Har bestämt mig för att nu kör jag - tränar på sjukgymnastiken, går fram och tillbaka dit, trappträning och övriga träningsmoment hemma plus stretchning förstås. Nu får det börja hända lite mer - har bestämt en runda (kort men med småbackar) i Skatås för imorgon. Det jag tycker är besvärligt är sömnen - jag vill sova en god sömn och en heeeel natt. Får fortfarande hjälpa till med tabletter för någorlunda sömn. Vilar kanske någon timme per dag så det är inte så att jag inte är trött. Hur är det för dig?
    /monika

    SvaraRadera
  2. När jag gick och haltade med min artros blev jag rejält sned. Bäckenet tippade i sidled. Nu när jag blir rakare sliter det på ryggslutet och bäckenet. Axlarna tog stryk när jag gick med kryckor men, som sagt, det är mycket bättre nu! Sover gör jag bra men bara på rygg, tycker att opsidan känns knölig fortfarande.

    SvaraRadera
  3. Hur länge gick du innan du fick din operation. Jag gick från (då menar jag med riktigt ont) från november 2008 till 7 januari 2010. Hittade en sida igår när jag sökte på sömnproblem efter höftledsoperation och hittade att man kan få problem med sömnen långt efter operationen, förslag att inte äta sömntabletter för att få sova utan ta sina vanliga värktabletter. Så nu prövar jag det. Snöar lätt idag men skall ändå åka till Skatås och försöka gå en liten sväng.
    /monika

    SvaraRadera
  4. Svårt att säga, vad gäller själva vårdapparaten så sökte jag för andra gången (efter diagnosen för snart fem år sedan) i april -09 till vårdcentralen. Fick förnyad röntgen aug-09, ortopedbesök okt-09, op dec-09. Jag är en seg och stark typ så kanske jag borde ha sökt tidigare. Hela sommaren och hösten var ett enda mörker pga smärta och depp. Läkarna tror ju på att ett fall har orsakat strypt syretillförsel och en väldigt aggressiv artros i mitt fall Sömnen har faktiskt aldrig under resan varit ett jättestort problem, hoppas att din sömn reder sig iaf över tid. Det kan säkert vara en god ide att ta värktabletter innan sänggående.

    SvaraRadera